Svettehytte ved høstjevndøgn

Lørdag 23. sept fra 12.00-18.00

Så er vi der. Sommeren har bikket over til sensommer, som om en kort tid glir mer og mer mot høsten.

Det nærmer seg Høstjevndøgnet. Nok en gang går vi mot balanse i mellom yin og yang. lys og mørke. Den nordlige og sørlige halvkule vil et lite sekund ha lik mengde dag og nattlys, før vi i nord vandrer over til mer mørkere dager og de i sør får mer lys. Dette ørlille mellomrommet av balanse som bikker over til et nytt tyngdepunkt. 

Akkurat disse markeringene er blitt så viktige for meg. En påminnelse om min egen kropp og sjel sin vandring gjennom livet. Jeg vandrer med føttene mot jorda og kjenner at balansen i meg stadig endres, og godt er jo det. Friksjonene som skapes lager også utvikling, nye valg, nye puster som taes inn.

Dette blir tema på høstens svettehytte og DU inviteres til å bli med.

En svettehytte er en seremoni og tradisjon vi finner igjen hos mange urfolk. I New Zealand, Afrika, Sør- og Nord-Amerika har man de senere årene hentet opp denne tradisjonen og gitt den videre. 

Svettehyttesirkelen foregår sittende på gresset i et hulelignende mørk hytte. Her får vi inn varme steiner som vi kaster vann på og det utvikles en god, nærende og rensende varme i trygge omgivelser. Her kan du legge i fra deg det du ikke vil ha med deg videre i livet, her kan du få næring til nye ideer og starte eller støtte en pågående prosess i deg selv. I en svettehytte vil du få nær kontakt med elementa luft, ild, vann og jord, og kjenne etter hvor i årshjulets vandring du akkurat nå kjenner deg mest hjemme. 

Det blir pauser mellom de 4 ulike rundene en svettehytte består av. Da kan du strekke på beina, drikke vann osv.

Etter seremonien deler vi et vegetarisk måltid sammen og snakker om opplevelsene dine.

Jeg har gått i lære  for å bygge og holde Svettehytte hos Jane Folsted i Danmark og Andres King Cobos fra Mexico. 

Pris kr 900.

Ta kontakt for mer info.

Det er mulighet for å få hjelp til overnatting om du kommer langveis fra. Vi har god plass til telt, det kan soves i bålhuset og det er utleige av en hytte rett i nærheten av oss.

Meld deg på her