Svettehytte til ære for sola.

Tid: 15.juni kl 12.00-18.00

Sted: Hos Livsliv på Maurnes, Vesterålen

Pris: 900 kr

PÅMELDING

Det er så LENGE siden vi hadde en svettehytte hos oss. Og NÅ kjenner jeg det nesten inn til beinstrukturen. NÅ er tiden for å samle til en svettehytteseremoni i inngangen til sommeren her nord. 

Akkurat disse markeringene er blitt så viktige for meg, å markere årstidenes ulike kraft og påfyll. Bruke tida til å stoppe opp, kjenne etter hvor jeg er i mitt liv, kalibrere, justere, gi slipp på eller kanskje finne en tydeligere eller ny retning. En påminnelse om min egen kropp og sjel sin vandring gjennom livet. Jeg vandrer med føttene mot jorda og kjenner at noe i meg stadig endres. Friksjonene som skapes lager også utvikling, nye valg, nye puster som taes inn.

En svettehytte er en seremoni og tradisjon vi finner igjen hos mange urfolk. I New Zealand, Afrika, Sør- og Nord-Amerika har man de senere årene hentet opp denne tradisjonen og gitt den videre. 

Svettehyttesirkelen foregår sittende på gresset i et hulelignende mørk hytte. Her får vi inn varme steiner som vi kaster vann på og det utvikles en god, nærende og rensende varme i trygge omgivelser. Her kan du legge i fra deg det du ikke vil ha med deg videre i livet, her kan du få næring til nye ideer og starte eller støtte en pågående prosess i deg selv. I en svettehytte vil du få nær kontakt med elementa luft, ild, vann og jord, og kjenne etter hvor i årshjulets vandring du akkurat nå kjenner deg mest hjemme. 

Det blir pauser mellom de 4 ulike rundene en svettehytte består av. Da kan du strekke på beina, drikke vann osv.

Etter seremonien deler vi et vegetarisk måltid sammen og snakker om opplevelsene dine.

Jeg har gått i lære  for å bygge og holde Svettehytte hos Jane Folsted i Danmark og Andres King Cobos fra Mexico. 

Ta kontakt for mer info.

Det er mulighet for å få hjelp til overnatting om du kommer langveis fra. Vi har god plass til telt, det kan soves i bålhuset og det er utleige av en hytte rett i nærheten av oss.