Svettehytte-Festival ved høstjevndøgn

Lørdag 17.september til 18.september.

Det er med GLEDE jeg inviterer deg til en (mini)Svettehyttefestival, der det praktiske arbeidet med å sette opp en ny svettehytte og delta på en svettehytteseremoni blir vevd sammen med et LYDbad og tid til å være i naturen rundt deg. Vi spiser og lager mat sammen og får et par dager med påfyll på alle plan. 

Vi starter på lørdag  kl 10 med å bygge  en ny svettehytte. Vi setter av dagen til det og kombinerer det med å lage gode måltider, spise sammen .

Dere får servert et vegetarisk måltid på ettermiddagen før vi avslutter dagen med et nærende LYDbad i det vakre Bålhuset vårt.

Søndag blir satt av til selve svettehytteseremonien til ære for Høstjevndøgn. Du får bli med på alle delene av prosessen; forberedelsene, utvelgelse av steiner , lager selve bålet og får en dypere kunnskap om innholdet og energien i en svettehytteseremoni.

Vi avslutter hele helgen med et nærende måltid. Helgen avsluttes kl 18.00.

Du får to varme måltider, LYDbad og svettehytteseremoni. Kaffe og te. 

Du tar med det du trenger av mat til frokost og lunsj men vi spiser sammen.

Pris for helga er 1500.

Link til påmelding 

Det er mulig å ligge i bålhuset, slå opp telt, eller så har jeg mulighet for ulike overnattinger i huset på Maurnes. Både enkeltrom og soving i et større fellesrom. 

Du kan få booke overnatting i et hus rett ved siden av oss med  to rom ( med to senger i hver) , stue og kjøkken/bad. Huset koster 500 kr natta. 

Ta kontakt med meg for pris på de ulike alternativene. 

En svettehytte er en seremoni og tradisjon vi finner igjen hos mange urfolk. I New Zealand, Afrika, Sør- og Nord-Amerika har man de senere årene hentet opp denne tradisjonen og gitt den videre. 

Svettehyttesirkelen foregår sittende på gresset i et hulelignende mørk hytte. Her får vi inn varme steiner som vi kaster vann på og det utvikles en god, nærende og rensende varme i trygge omgivelser. Her kan du legge i fra deg det du ikke vil ha med deg videre i livet, her kan du få næring til nye ideer og starte eller støtte en pågående prosess i deg selv. I en svettehytte vil du få nær kontakt med elementa luft, ild vann og jord, og kjenne etter hvilke element du trenger mest akkurat nå. 

 

For meg er det viktig når vi møtes at vi kan gjøre noe sammen, støtte hverandre i prosessen og ha tid til å være alene. Ingen av oss lever alene i denne verden. Vi er så sterkt avhengige av hverandre og det å gi inn i et felleskap, støtte et praktisk arbeid eller mer sjelelige/ mentale prosesser er like viktig som det å ha tid til egen refleksjon Det å skape noe sammen kombinert med tid til reflektere innover er for meg blitt essesne av å være menneske. Du yter ut det du har ressurser til akkurat nå og tar ansvar for den tiden du trenger selv.